» ΑΡΧΙΚΗ - ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ - ΗΛΙΟΘΕΡΜΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ

ΗΛΙΟΘΕΡΜΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ

Ηλιοθερμία/Ηλιοθερμικά Συστήματα

Ο ήλιος αποτελεί ανεξάντλητη πηγή ενέργειας η οποία είναι επαρκής και δωρεάν. Ιδιαίτερα για την Κύπρο, η οποία διαθέτει υψηλή ηλιακή ακτινοβολία με μεγάλη διάρκεια ηλιοφάνειας, η ηλιακή ενέργεια αποτελεί τη σημαντικότερη Ανανεώσιμη Πηγή Ενέργειας. 

Τα τελευταία χρόνια με τη μεγάλη αύξηση των τιμών των καυσίμων, η ανάγκη εξοικονόμησης και μείωσης της κατανάλωσης ενέργειας έχει αρχίσει να γίνεται ιδιαίτερα έντονη και επιτακτική. Η ηλιοθερμία είναι μια μέθοδος κατά την οποία αξιοποιείται η ηλιακή ενέργεια για παραγωγή ζεστού νερού το οποίο μπορεί να καλύψει μεγάλο μέρος των αναγκών μιας κατοικίας σε θέρμανση και ζεστό νερό χρήσης. Αποτελεί δε έναν εναλλακτικό πράσινο τρόπο θέρμανσης και παροχής ζεστού νερού, με τον οποίο όμως μπορούμε να εξοικονομήσουμε μεγάλα ποσά από τα έξοδα του σπιτιού μας.

Τα ηλιοθερμικά συστήματα υποβοήθησης θέρμανσης χώρων και παραγωγής ζεστού νερού χρήσης είναι ιδιαίτερα διαδεδομένα τόσο σε ευρωπαικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Σε γενικές γραμμές τα συστήματα αυτά αποτελούνται από τους ηλιακούς συλλέκτες, το θερμοδοχείο ως μία δεξαμενή αποθήκευση ενέργειας, τις απαραίτητες σωληνώσεις και ένα σύστημα ελέγχου.

Η επένδυση σε ένα θερμικό ηλιακό σύστημα για παραγωγή ζεστού νερού χρήσης είναι οικονομικά αποδοτική. Η αξιόπιστη τεχνολογία στην οποία στηρίζεται προσφέρει μακροπρόθεσμη απόδοση με χαμηλή συντήρηση και σχετικά γρήγορη απόσβεση των χρημάτων της απόδοσης.
Συνοπτικά τα πλεονεκτήματα και οφέλη από την εγκατάσταση ενός ηλιοθερμικού συστήματος είναι τα ακόλουθα:
 • Τα ηλιοθερμικά συστήματα χρησιμοποιούν την ηλιακή ενέργεια η οποία είναι μια δωρεάν και ανανεώσιμη πηγή ενέργειας
 • Σε ηλιόλουστες και ζεστές περιοχές με υψηλές τιμές ηλιακής ακτινοβολίας όπως είναι ολόκληρη η Κύπρος, τα ηλιακά συστήματα θέρμανσης νερού είναι πολύ αποδοτικά
 • Μπορούν να καλύψουν μεγάλο μέρος των αναγκών μιας κατοικίας σε θέρμανση και ζεστό νερό χρήσης
 • Η υψηλή αποδοτικότητα του συστήματος συμβάλει στην σχετικά χαμηλή χρονικά απόσβεση της επένδισης
 • Έχουν χαμηλό κόστος συντήρησης
 • Συμβάλλουν στη μείωση των εκπομπών  CO2  στο περιβάλλον
 • Έχουν μεγάλο κύκλο ζωής άνω των 25 ετών
 • Πολεοδομικά μπορούν να συνάδουν πλήρως με τα χαρακτηριστικά της οικοδομής στην οποία εντάσσονται
Ηλιακά θερμικά συστήματα

Η εταιρεία μας προσφέρει ένα ευρύ φάσμα λύσεων σε ηλιακά θερμικά συστήματα υποβοήθησης θέρμανσης χώρων και παραγωγής ζεστού νερού χρήσης τα οποία είναι πιστοποιημένα με εγνωσμένα ευρωπαϊκά πρότυπα. Πιο συγκεκριμένα, προσφέρονται τα ακόλουθα κύρια προϊόντα ηλιοθερμίας:
 • Ηλιακοί συλλέκτες επιλεκτικής επιφάνειας
 • Ηλιακοί συλλέκτες με σωλήνες κενού άμεσης ροής
 • Θερμοδοχεία αποθήκευσης, διέλευσης και παραγωγής ζεστού νερού
 • Ηλιακοί σταθμοί (solar station)
We respect your privacy. Our website is using cookies for 3rd party advertising, analytics, language and user settings. By continuing to browse our site you agree to our use of cookies and Terms and Conditions. That's Fine