» ΑΡΧΙΚΗ - ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ - ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΝΔΟΔΑΠΕΔΙΑΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΝΕΡΟΥ

ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΝΔΟΔΑΠΕΔΙΑΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΝΕΡΟΥ

Θερμοσωλήνας και διάστρωση
Το κυριότερο στοιχείο κάθε ενδοδαπέδιας θέρμανσης είναι ο θερμοσωλήνας. Στο σύστημα ενδοδαπέδιας θέρμανσης της Klimacontrol χρησιμοποιείται ο σωλήνας Pexgol ο οποίος κατασκευάζεται από υλικά υψηλής και ελεγμένης ποιότητας Δικτυωμένο Πολυαιθυλένιο (PEX-c) και υφίσταται τη διαδικασία της υψηλής σταθεροποίησης που εγγυάται τις άριστες μηχανικές ιδιότητες του.

Ο σωλήνας Pexgol υπόκειται στους αυστηρότερους ποιοτικούς ελέγχους καθ’ όλη την διαδικασία παραγωγής και μέχρι την συσκευασία του, ώστε να υπερπληρεί τις προδιαγραφές DIN16892/3, 53453, 53455, 53457, 4725. Επιπλέον, ο σωλήνας Pexgol είναι ιδιαίτερα εύκαμπτος και αυτό διευκολύνει την εγκατάσταση του. 

Η τοποθέτηση του θερμοσωλήνα γίνεται πάνω στην μονωτική πλάκα με σαλιγκαροειδή μορφή, γιατί με αυτό τον τρόπο διατηρούνται χαμηλά οι μηχανικές καταπονήσεις του. Με τον τρόπο αυτό της διάστρωσης του σωλήνα, οι διαφορές θερμοκρασίας των διαδρομών προσαγωγής και επιστροφής συμψηφίζονται με αποτέλεσμα την απόδοση πιο ομοιόμορφης θερμοκρασίας στον χώρο.

Μονωτικές πλάκες
Σε κάθε σύστημα ενδοδαπέδιας θέρμανσης οι μονωτικές πλάκες δαπέδου από διογκωμένη πολυστερίνη προσφέρουν την ζητούμενη θερμική και ηχητική μόνωση ταυτόχρονα με την αποτελεσματική και ασφαλή βάση στήριξης του θερμοσωλήνα.
Το σύστημα ενδοδαπέδιας θέρμανσης που προσφέρεται από την Klimacontrol χρησιμοποιεί πλάκες μόνωσης που προσφέρουν:
  • Ακριβής τοποθέτηση και καθοδήγηση του θερμοσωλήνα
  • Πλήρης περικάλυψη του θερμοσωλήνα με μπετόν
  • Άριστη θερμομόνωση και ηχομόνωση
  • Απλή και στεγανή εφαρμογή
Οι μονωτικές πλάκες, που είναι κατασκευασμένες κατά τα πρότυπα DIN 4102 και 18164, διαθέτουν στο άνω μέρος τους ένα ειδικό φύλλο υγροπροστασίας που εμποδίζει την διαπέραση της υγρασίας του θερμομπετόν στην πλάκα. Οι προεξοχές στήριξης του θερμοσωλήνα που βρίσκονται στο άνω μέρος της μονωτικής πλάκας έχουν ειδική διαμόρφωση για την ασφαλή στήριξη και τοποθέτηση του σωλήνα ώστε να περικαλυφθεί πλήρως από το μπετόν. Έτσι βελτιστοποιείται και η διανομή της θερμότητας στο δάπεδο.

Κατά την τοποθέτηση των πλακών επιτυγχάνεται μια στεγανή ένωση αυτών χάρη στις ειδικές χελιδονοουρές και στις αντίστοιχες χελιδονοφωλιές που είναι εφοδιασμένες και που εξασφαλίζουν μια σφικτή συναρμολόγηση των πλακών.

Επόμενο: ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ
We respect your privacy. Our website is using cookies for 3rd party advertising, analytics, language and user settings. By continuing to browse our site you agree to our use of cookies and Terms and Conditions. That's Fine